Версальський палац придбав підробку

Французький музейний комплекс Версальський палац придбав для експозиції підроблені меблі на суму в €2,7 млн. Про це повідомила газета Liberation.

«Два слідства по даній справі ведуться у Франції вже кілька місяців і викликали справжній землетрус у світі як антикварів, так і керівництва музеїв», — йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, дві паризькі антикварні галереї – «Кремер» і «Аарон» – керували системою збуту підроблених меблів, яка видається за роботи найбільших майстрів - меблярів 18-го століття. Один з експертів старовинних меблів Білл Пало з галереї «Аарон» перебуває під слідством.

Газета зазначає, що Пало, який вважається найбільшим і найвизначенішим в усьому світі французьким фахівцем в області антикваріату, видавав сертифікати автентичності підробленим стільцям і кріслам, які експонувалися в галереї, а потім були придбані Версалем.

Махінації Пало помітив його кращий учень Шарль Ореман і відправив дирекції Версальського палацу кілька послань, які доводять, що музей в період з 2008 по 2012 роки придбав безліч підробок.

04.09.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Віра Петрівна
06.09.2016
Як же ж це так!?