У Софії Київській презентують унікальний комікс про Анну Ярославну

До Дня закоханих у Національному заповіднику «Софія Київська» відкриється виставка «Анна Ярославна. Мальована стрічка». Життя доньки Ярослава Мудрого, королеви Франції представлять у вигляді мальованої історії. Дуже символічно, що саме у Франції з’явилися перші зразки коміксів у сучасному розумінні. На другій батьківщині Анни Ярославни цей жанр називається «bande dessinee» - «стрічка малюнків».

Музейники вперше звернулися до такого формату. Мета організаторів - не лише зацікавити гостей біографією однієї з найвідоміших українок, а й нагадати про глибокі давні зв’язки України та Європи.

Експозиція «Мальована стрічка» - це 14 картин-розповідей про окремі періоди життя київської княжни: з дитинства до останніх років. Підготовка тривала понад 6 місяців. Культурний проект об’єднав спільною темою молодих художників з усієї України, які працюють у різних жанрах і напрямках. Текст до ілюстрацій створила популярна письменниця Дзвінка Матіяш.  

 Учасники:

Ксенія Ларелі, Оксана Шалімова, Наіна Зайцева (11 років), Тетяна Золотухіна, Ольга Адам, Ольга Гальчинська, Юлія Янішевська, Ольга Денисенко, Софія Резніченко, Ольга Машевська, Марина Ляшенко-Тарасовець, Анастасія Тараненко, Тетяна Токарева-Асмолкова, Світлана Міхно. Текст: Дзвінка Матіяш.

13.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *