Репатріот. Як звучить українська давнина. Концерт музики українського та європейського бароко та ренесансу.Юрій та Марія Фединські

3 грудня о 16:00 у Музеї української діаспори,  відбудеться концерт музики українського та європейського бароко та ренесансу. Репатріот. Як звучить українська давнина. 

Традицію і вірність, пам’ять і теперішнє, тендітність і боротьбу пов’язує в одне ціле творчість виконавців, які завітають до нас на початку зими. Українську та європейську музику бароко та ренесансу, а також фольклорну музику оповідатимуть на концерті голосами бандури, торбану, басолі да ґамба та жіночого вокалу двоє музикантів: Юрій та Марія Фединські. 
 
Юрій є нащадком українських емігрантів, що свого часу тікали від сталінського терору та оселилися в США. Американець за народженням, він обрав повернутися до України і оселитися на Полтавщині у 2005 році. З тих пір Юрій та його дружина Марія безперервно займаються дослідженням, створенням та поширенням кобзарської традиції. Україна, Європа, Америка є повсякчасним майданчиком кобзарювання Фединських.

Автентичність музики та водночас ексклюзивність заходу підкреслюватиме колекція різновидів інструментів авторства Юрія. Крім музичної частини, на відвідувачів чекає розмова про Україну як частину Європи, діаспорні зв’язки митців та потреби під час війни.

Ціна квитка – 200 грн. Квитки можна придбати у касі музею перед початком події.

Детальніше про подію - у наших соцмережах:
Фейсбук - https://www.facebook.com/events/364151635977296/
Інстаграм - https://www.instagram.com/p/C0JvVPutBkf/ 

30.11.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *