«Зберегти не можна зруйнувати»: у Києві презентують фільм про українську архітектуру

Туристів і мешканців столиці запрошують подивитися фільм про стан архітектурної спадщини в Україні та в Києві. У рік, оголошений у Європі й Україні роком культурної спадщини, харківські активісти шукають однодумців по всій країні, в тому числі у Києві, для захисту архітектурних пам'яток. Ініціатори проекту «Ctrl+S. Закон на захисті культурної спадщини» ставлять перед собою конкретну мету: запропонувати уряду зміни до законодавства, які мінімізують корупцію у сфері збереження пам'яток архітектури та історії. На їхню думку, така ініціатива позитивно відобразиться і на культурному середовищі міста, і на його жителях. Одним з інструментів проекту став фільм-дослідження «Зберегти не можна зруйнувати», який знімався і в Києві. Його покажуть містянам 28 лютого та 1 березня на кількох локаціях. 



Дослідження проблеми у вигляді документального фільму дозволило показати весь масштаб проблеми. У 9 містах України знімальна група записала інтерв'ю з 150 експертами, серед яких є кияни. 

«Фільм вийшов, попри усю серйозність теми, дуже красивий і сонячний. І я цьому рада», — розповідає керівниця проекту, директорка БО «Благодійний фонд "Харків з тобою"» Олена Рофе-Бекетова. Переглянути фільм можливо на сайті.

28.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *