Презентація видання «Мистецтво Азії та ісламського світу» 8 лютого, 18:00

8 лютого, в Музеї Ханенків відбудеться презентація видання, присвяченого історії азійської колекції музею. Книга представляє результати багаторічних досліджень музейних науковців і сходознавців за науковою редакцією Ганни Рудик. На сторінках видання представлені описи та оновлені атрибуції понад 150 творів азійського мистецтва, здійснені на основі сучасних сходознавчих досліджень.

Для колективу Музею Ханенків це знакова подія, адже це видання стане першою книгою, виданою за участю музею з початку повномасштабної війни в Україні. В умовах постійної загрози знищення культурної спадщини нашої країни, такі видання зараз є особливо цінні та потрібні.

Книга «Мистецтво Азії та ісламського світу» – це спільний проєкт музею та Сходознавчого видавництва Сафран, реалізований завдяки Стабілізаційному фонду культури та освіти 2023 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини 2023 Auswärtiges Amt та Goethe-Institut Goethe-Institut Ukraine.

На презентації видання ви зможете дізнатися:

- як відбувався процес створення книги;

- найцікавіші аспекти роботи над текстами та макетом;

- особливості дослідження творів азійського мистецтва.

Четвер, 8 лютого, 18:00

Зверніть увагу:

— Під час оголошення повітряної тривоги подія призупиняється, учасники мають залишити територію музею та пройти до укриття (найближче – метро Площа Українських Героїв).

— Якщо на момент оголошення повітряної тривоги подія тривав 50 хвилин і більше, вона вважається такою, що відбулася.

Всю необхідну інформацію вам нададуть адмістратори музею

Про книгу:

У книзі не лише описано понад 150 пам’яток східного мистецтва, що презентують чотири розділи колекції: мистецтво ісламського світу, Центральної та Південної Азії, Китаю та Японії, але й розгорнуто історію азійського зібрання, започаткованого фундаторами музею – Богданом та Варварою Ханенками. 

Усі, хто цікавиться мистецтвом Азії та ісламського світу, можуть придбати видання на сайті видавництва Сафран бук https://safranbook.com/ українською або англійською мовами. 

 

07.02.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *