Міжнародний фестиваль «ГаШоТю» розвеселив українців

Четвертий рік поспіль гумор єднає українських та закордонний творців на єдиному в Україні Фестивалі комедійного мистецтва під назвою «ГаШоТю». Цього року фестиваль відкрився кінопрем’єрою від режисера Євгена Шишкіна та актора Віктора Андрієнка. Вперше в Україні вони презентували глядачам у Київському Будинку кіно короткометражну комедію «Чокнута сімейка», яка вже отримала нагороду в Ізраїлі та потрапила до Лонг-лісту кінофестивалю у Лос-Анджелісі.



Крім того, на Фестиваль завітали почесні гості з Азербайджану, які привезли у подарунок фільм-привітання з міста Баку і традиційні солодощі, виготовлені власноруч. Також були роботи з Німеччини, Франції та Ізраїлю. Суворе авторитетне Журі Фестивалю тримає високу планку для учасників усіх номінацій. Тому головною інтригою цього року було те, чи знайдеться переможець в номінації «Краща короткометражна кінокомедія», на якого чекали вже четвертий рік. В цій же номінації Спеціальну відзнаку журі було вручено легендарному українському коміку Георгію Делієву за фільм «Розстріл», в якому напарником актору був відомий та улюблений багатьма українцями Борис Барський.



У номінації «Краща комедійна п’єса» І місце Журі одноголосно віддало Михайлу Коломенському за п’єсу «Смерть письменника». Фотороботу азербайджанської фотохудожниці Арзу Мурватової «Дебати навколо нової казки» також високо оцінило Журі, відзначивши її ІІІ-м місцем. Це велика подія для всього Азербайджану, який слідкував за подіями Фестивалю і вболівав за свою співвітчизницю. Тому після оголошення результатів у Синьому залі Будинку кіно, де проходила церемонія нагородження, ще довго розвивався прапор Азербайджану, з яким всі фотографували володарку бронзової нагороди.

Перше місце в номінації «Краща комедійна фоторобота» знову поїхало до м. Запоріжжя. Цього разу – до Євгена Кома одразу за дві його фотороботи: «Заплив» та «Перлина». ІІ місце посів Петро Стахов, м. Київ, з фотороботою «Збігати за укропчиком». Також декілька фотохудожників було відзначено Спеціальною відзнакою Журі.



"Фестиваль покликаний сприяти вихованню культурного смаку, підтримати найскладніший жанр – комедійний, та показати, що комедія супроводжує нас скрізь: як у житті, так і в мистецтві. У кіно – це кінокомедії, в театрі – комедійні п’єси, у фотомистецтві є фотороботи комедійного жанру. З метою розвитку й обміну досвідом, Фестиваль не обмежується тільки Україною, тому учасники можуть бути з будь-якої країни. Відібраний авторитетним Журі матеріал демонструється в різних містах України", - розповіли організатори фестивалю.

10.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *