Кінострічка "Викрадена принцеса" встановила світовий рекорд у Туреччині

Анімаційний фільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" з 23 березня стартував в турецькому кінотеатральному прокаті. За перший вікенд дебютна стрічка студії Animagrad зібрала 157 530$, її подивилися 46 398 глядачів. За розміром прем'єрного бокс-офісу український мультфільм став третім серед анімаційних релізів Туреччини 2018 року.

Тим часом триває показ анімаційного фільму в Румунії, де "Викрадена принцеса" утримує позицію в трійці лідерів прокату. За підсумками другого вікенду мультфільм зібрав 293 082$, його подивилися 63 159 глядачів. Також триває й український прокат мультфільму: за результатами третього вікенду бокс-офіс фільму виріс до 33 225 851 гривні, а кількість глядачів - до 448 232.

Наступними країнами міжнародного прокату мультфільму "Викрадена принцеса" є Хорватія, Боснія та Герцеговина. Фільм показуватимуть там з 5 квітня. А з 6 квітня стрічка з'явиться в прокаті Болгарії, з 11 - в Єгипті, з 12 - в країнах Середнього Сходу (Об'єднані Арабські Емірати, Кувейт, Ліван, Йорданія, Катар, Оман, Бахрейн), з 13 - у В'єтнамі, а з 27 - в Литві. У травні мультфільм побачать в Латвії, Сербії та Чехії. Влітку мультфільм покажуть в Польщі, Естонії, Словенії, Ізраїлі, Китаї та Кореї. Всього мультфільм попередньо проданий більш ніж в 50 країн, зокрема до Франції, Німеччини, країни Близького Сходу, Південної Африки та Азії.



"Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" - перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату в виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Мультфільм став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн. Грн. В Україні прокат анімаційного фільму стартував 7 березня 2018 року.

29.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *