Київський концерт «4 СТИХІЇ» не за горами

1 березня в Національній опері України відбудеться концерт «4 СТИХІЇ», який презентує відомий український піаніст, Народний артист України Олексій Ботвінов у супроводі симфонічного оркестру. Прем'єра цієї програми відбулась у жовтні 2016 року в Одесі. У Києві вона прозвучить вперше.

«4 СТИХІЇ» – це продовження авторського аудіовізуального проекту Олексія Ботвінова «Музика любові». «Якщо в першій частині глядачам була представлена ​​історія кохання одного художника, то друга показує міць і різноманітність елементів світобудови – Землі, Води, Повітря й Вогню – і те, як з їхньої взаємодії народжується п'ята стихія – Любов», – пояснив Cultprostir Олексій.

У програму концерту увійшли твори Чайковського і Моцарта, а також композиторів кінця ХХ століття: Філіпа Гласса, Джеймса Макміллана, Астора П'яццолли, Енніо Морріконе, Мішеля Леграна і Дейва Грузіна. Доповненням музики стане відеоінсталяція, створена киянином VJ Videomatics, яка транслюватиметься на 8-метровому екрані.

«Наша співпраця з VJ Videomatics почалася 9 років тому з програми «Візуальна реальність музики». За цей час багато що змінилося, в тому числі й технічні можливості, які тепер дозволяють виразити набагато більше, – розповідає Олексій Ботвінов. – Наше розуміння візуалізації класики пройшло кілька етапів, і тепер ми краще знаємо, як підвищити градус глядацьких емоцій за допомогою відео- та світлових ефектів. Однак ми знаходимося тільки на початку цього шляху, тому потенціал такої форми класичного концерту воістину безмежний».

26.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *