Іноземні посли розмалюють найбільшу у світі "Шевченківську писанку"

До 204-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка в рамках щорічного Міжнародного культурно-просвітницького проекту «Нас єднає Шевченкове слово» посли іноземних держав розмалюють унікальну писанку. Дипломати особисто нанесуть рядки з твору Великого Кобзаря на український символ Великодня, який потім буде презентовано на Софійській площі на Фестивалі писанок.



«Цього року в рамках відзначення 2018-го як Року Культурної Спадщини в Європі та Року охорони культурної спадщини в Україні до шевченківських днів ми готуємо ряд заходів за участі дипломатів, державних діячів, науковців, а також прогресивної молоді, - зазначає ідеолог та співорганізатор проекту Влада Литовченко. - Зокрема, посли візьмуть участь у відеофлешмобі «Заповіт єднає світ», в якому декламуватимуть вірш різними мовами світу».
Крім того, як розповідають організатори, дипломати зустрінуться зі студентами і розкажуть їм про знакові літературні постаті своїх країн, а також про творчі періоди Тараса Шевченка, пов’язані з їхньою Батьківщиною.

«6 березня у приміщенні КНУКіМ відбудеться однойменна дискусійна платформа за участю громадських та наукових діячів, дипломатів, істориків, діячів культури, представників місцевої влади й студентства, - додає співорганізатор Інна Костиря. – Учасники обговорюватимуть творчість Великого Кобзаря, особливо окресливши закордонні періоди». Урочиста церемонія «Нас єднає Шевченкове слово» відбудеться 6 березня об 11.00 у Київському національному університеті культури та мистецтв за адресою вул.Є.Коновальця, 36.

27.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *