Ексклюзивну знахідку українського кіно виявили в Японії

Національний центр Олександра Довженка викупив у Японії незвичайну знахідку. Копію повнометражного наукового фільму "Людина і мавпа" було знайдено в японському кіноархіві. Відомо, що культурологи та режисери до недавнього часу вважали втраченим цей скарб.

"Позитивна 35 мм плівкова копія фільму відтепер зберігається у фільмосховище Центру Довженка. "Людина та мавпа" знайшли у токійському National Film Center при Національному музеї сучасного мистецтва під час архівних пошуків і дослідження зв'язків із зарубіжної кінопрокатної системи", - йдеться у повідомленні.



У Центрі Довженка відзначають, що ряд українських фільмів кінця 1920-х - початку 1930-х років у свій час з успіхом демонструвався на великих екранах Японії. Серед них - "Земля" і "Іван" Олександра Довженка, "Навесні" Михайла Кауфмана та "Людина і мавпа", який обійшов екрани десятків країн світу, де був по-іншому озвучений.

"Людина і мавпа" - культурфільми, який ілюструє теорію Дарвіна про еволюцію видів. Картина знімалася у Сухумі у 1930 році спеціально створеним для зйомки наукових і технічних фільмів об'єднанням "Техфільм".

06.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *