На аукціоні знайшлися втрачені роботи Іллі Рєпіна

На онлайн-торгах MacDougall's представлено два полотна Іллі Рєпіна, як мінімум одне з яких називають сенсацією. Майже століття роботи були відомі лише за чорно-білими фотографіями.
 
Будинок MacDougall's проведе найближчий аукціон на французькому цифровому майданчику Hôtel Drouot. Він відбудеться онлайн 14–21 червня і буде включати декілька робіт провідних українських художників-емігрантів.
 
«Дві роботи Іллі Рєпіна, які до нас прийшли, це абсолютна сенсація», — каже Катерина Макдугалл, співзасновниця аукціонного будинку, Це великий портрет батька Іоанна Цвєткова (естімейт £200–300 тис.) і «Зустріч Данте і Беатриче» (£60–90 тис.).
 
 
Ілля Рєпін. «Портрет отця Іоанна Цвєткова». 1924. MacDougall’s
 
Картини походять з колекції знайомого Рєпіна, скрипаля та композитора Бориса Сірпо (псевдонім Бориса Кауфмана). На аукціон полотна потрапили від спадкоємців Сірпо; вивезені разом із іншою обстановкою з Фінляндії, вони півстоліття не залишали сімейний будинок. Найвражаюча робота — портрет отця Іоанна Цвєткова (1924), настоятеля православного храму в Куоккалі.
 
Також на аукціоні ще буде заявлено багато робіт художників українських художників. Серед яких і відомий багатьом Давид Бурлюк — український художник-футурист, поет, теоретик мистецтва, літературний і художній критик, видавець. Один із чільних творців українського модернізму початку XX століття. Відомий як лідер вітчизняного футуризму. Водночас з Велемиром Хлєбниковим був Головою земної кулі.
 
<a href='/en/catalogue/view?id=15493'>Lot</a> BURLIUK, DAVID, <i>The Song of Youth</i><br> 35,000-40,000 GBP.
Лот БУРЛЮК ДАВИД Пісня молодості 35 000-40 000 фунтів стерлінгів.
 
Окрім картин Рєпіна на майбутніх торгах буде представлено лісовий пейзаж Івана Шишкіна. Серед робіт нонконформістів — твори Леоніда Пуригіна, Бориса Свєшнікова, Олега Целкова.
 
 
 
 
 
 
13.06.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *