Топ-3 театри світу, які "запалюють" серця глядачів

Якщо фільми, то неодмінно Голлівуд. Якщо гра, то лише на Оскар. Англійська акторка Гленда Джексон колись казала: "Театр – це те саме, що й музей. Ми його не відвідуємо, однак приємно знати, що він існує". Театр – це мистецтво гри, а ще – витривалості, акробатики та шаленої фантазії. Платформа Ukraine Art News підготувала добірку найчарівніших театрів світу, які вражають своє красою. 

Віденська державна опера

Найбільший австрійський оперний театр і центр музичної культури Австрії. Театр був відкритий постановкою "Дон-Жуана" Моцарта. Довгий час вважалося, що ця будівля - одна з кращих театральних споруд світу. Також театр відомий численними дитячими постановками. Ще в ньому є кімнати для стоячих глядачів, квитки куди коштують набагато дешевше, а театрали їх розхапують за хвилини до початку опери.

Паризька Гранд Опера



Розроблений архітектором Шарлем Гарньє і закінчений у 1875, оперний театр в стилі боз-ар, вважається одним з найяскравіших зразків електричної архітектури. Він має велику семитонну кристалічну люстру в центрі залу, безліч декоративних мармурових бордюрів і статуй, що зображують фігури грецької міфології. У 1962 Марк Шагал додав фрески до стелі опери Гарньє. Ніхто тоді й гадки не мав, що почнуть будівництво в імперії, а закінчать через 15 років, після революції та війни, вже в республіці. Місце для будівництва Гранд Опери вибрали дуже сіре, через численні підземних струмків, які живлять Сену.

Одеський національний академічний театр опери та балету

Будівля одеського музичного театру - справжня перлина європейської архітектури XIX століття. Воно було створено за проектом талановитих австрійських зодчих. Своїм пристроєм і архітектурними формами нагадує знамениту Дрезденську оперу. Чарівність одеського оперного театру - в його оформленні, гармонійно поєднує елементи різних стилів: італійського ренесансу, віденського бароко, класичного рококо. Над фасадом будівлі височіє скульптурна група, що зображає покровительку театрального мистецтва - музу Мельпомену в колісниці, запряженій чотирма пантерами.

27.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *