Українська художниця Ярина Юрик підкорила міжнародну виставку у Нью-Йорку

Українська художниця, член Національної спілки художників України, кандидат архітектури, доцент кафедри дизайну та основ архітектури НУ "Львівська політехніка" експонуватла свої роботи на найбільшій в світі виставці сучасного мистецтва "Арт експо Нью-Йорк - 2017", що відбулась 21-24 квітня 2017 р. Роботи експонуватись з  метою популяризації українського у світі. Художниці лише 33 роки, у віці 24 років її персональну виставку експонував Національний художній музей у Львові ім. А.Шептицького. В минулому році художниця Юрик Я. була відібрана для участі в Осінньому салоні Латинської Америки в Сан Пауло, Непалі та інше.  Цього року як єдина в історії українка була відібрана для участі в Салоні акварелі та дизайну в Гранд Пале у Парижі.
 
Я.Юрик займається громадською роботою у "Просвіті" з 15 років.  Організовує і проводить конкурси мистецтва серед дітей та молоді. У віці 16 років організувала конкурс плаката за захист української мови. Була художником Всеукраїнського фестивалю релігійної пісні "Пісня серця" , "Свята Матері у Шевченківському гаї". Провела 16 щорічних молодіжних мистецьких конкурсів "Тарасовими шляхами", а цього року проводить його уже у статусі міжнародного. Вперше на шпальтах газети "Просвіта" у 2005 році підняла тему збереженння історико-культурної спадщини Львова, спадщини ЮНЕСКО.
 

Свою кандидатську дисертацію присвятила збереженню ідентичності Львова.  Активно займається науковою роботою. Виступає на міжнародних конференціях щодо захисту культурної спадщини. Минулого року її дослідження було обрано науковим комітетом поряд з  500 делегатами з 48 країн світу як єдиного українського науковця і вона представила світовій науковій спільноті доповідь на міжнародній бієналє конференції у Монреалі (Канада) 
14.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *