Про Романа Ратушного знімуть документальний фільм

До 10 травня можна надіслати фото та відео з Романом Ратушним – такий заклик залишили у Facebook активісти громадської організації "Захистимо Протасів Яр", які розпочали роботу над документальним фільмом про активіста та громадського діяча, який загинув на Харківщині.

"Ми розпочали роботу над документальним фільмом про Романа Ратушного. Хочемо, щоб цей фільм максимально розкрив Рому та його шлях боротьби за Протасів Яр, за майбутнє Києва і всієї країни. Рома на це заслуговує. … Це важливо для нашої історії!" — зазначили автори фільму.

Активісти просять всіх, у кого у своїх архівах, телефонах, комп’ютерах чи будь-яких носіях є відеокадри, де є Роман Ратушний, – надіслати на адресу protasiv.fest@gmail.com. Або завантажити на будь-який файлообмінник і відправити на цю ж адресу лінк.

Хто такий Роман Ратушний

У 2019 році Роман Ратушний очолив громадську ініціативу "Захистимо Протасів Яр", яка боролася проти будівництва трьох багатоповерхівок у парковій зоні Києва.

У 2020 році завдяки роботі активіста КМДА повернула Протасовому Яру статус зеленої зони. А у жовтні 2020 року суд визнав дозвіл на забудову Протасового Яру неправомірним.

9 червня 2022 року голова громадської організації "Захистимо Протасів Яр" і розвідник 93 ОМБр "Холодний яр" Роман Ратушний загинув у бою під Ізюмом. Він брав участь у боях під Києвом, потім на Сумщині та під Ізюмом.

Київрада на засіданні 8 вересня одноголосно підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного.

Фестиваль "Протасів Яр" пам’яті Романа Ратушного

У Києві 27 травня стартує фестиваль "Протасів Яр", який присвятили памʼяті Ратушного.

Організатори розповідають, що мета фестивалю – поширення ідеї громадського активізму, що завдяки зусиллю однієї людини або невеликої групи можна змінити власний район, місто та всю Україну.

Фестиваль відбуватиметься з травня до вересня 2023 року. Учасниками, зокрема, стануть Тарас Лютий, Вахтанґ Кебуладзе, Володимир Єрмоленко, Станіслав Асєєв, Ігор Козловський, Алім Алієв, Мар'яна Садовська, Наталка Ворожбит, Софія Безверха, Римма Зюбіна, гурти “ТЕЛЬНЮК: Сестри”, "Капела Збитень", “Хорея Козацька”, Grozovska Band, KOZAK SYSTEM та ін.

08.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *