Малюнки на пір'ї : жителька Запоріжжя створює витвори мистецтва оригінальним способом

Викладач біології, колекціонер пір’я, мандрівник Яна Ясунас віднедавна об’єднала свої хобі та здібності. 

– Я працюю на виставці, де широко представлені тропічні птахи. Усі вони, зрозуміло, мають особливість скидати пір’я. А оперення в них само по собі предмет мистецтва. Викидати просто рука не піднімається. І я почала збирати їх, сортуючи за кольором. 

Тато в Яни – художник, і вона в дитинстві часто брала в руки пензлики й фарби. Але ж то в дитинстві! А тут…

– Приблизно рік тому друг сказав, що бачив в інтернеті живопис на пір’ї, – розповідає художниця. – Я тут же кинулася до комп’ютера. І коли побачила цю красу, зупинити мене вже було практично неможливо. Тепер чим більше мої підопічні скидають пір’я, тим більше в мене матеріалу для творчості. Уже випробувала оперення папуг ара, жако, какаду, африканської зозулі, сови. Знаю, що важко працювати з ніжним пером цесарки та надто тонким пером чаплі – його нитки починають відшаровуватися один від одного. У планах випробувати пір’я тукана, птаха-носорога. 

Під час роботи Яна, як творча людина, прагне оригінальності. Наприклад, сову-сипуху вона зобразила на білому пір’ї, незважаючи на те, що й сама сова біла. Строкатий дятел прекрасно прижився на строкатому пір’ї цесарки. 

– Мене дуже захоплює процес, а друзям подобається результат. Тому з нетерпінням чекаю від своїх підопічних матеріал для нових робіт. 

Ukraine Art News рекомендує:

ВАН ГОГ В НОВОМ СВЕТЕ: ПОЛЬСКИЙ ХУДОЖНИК СОЗДАЕТ ПОРАЗИТЕЛЬНЫЕ КАРИКАТУРЫ НА ИЗВЕСТНОГО МАСТЕРА

КАРТИНЫ ГУСТАВА СИЛЬВЫ НУНЬЕСА "ОЖИВАЮТ" НА ПОЛОТНАХ

СЕНСАЦІЯ В УКРАЇНІ: НАЙШВИДШИЙ ПІАНІСТ ПЛАНЕТИ ВИСТУПИТЬ У РІВНОМУ

 

 

 

 

26.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *