Майже 16 тисяч глядачів та 2,4 млн гривень: результати перших прокатних вихідних стрічки "Памфір"

Стрічка українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір" вийшла в кінопрокат тільки 23 березня, і за 4 дні зібрала 2,4 мільйона гривень.

За ці чотири дні покази відвідали 15 985 глядачів. До прикладу, у лютому за перші вихідні фільм "Мирний-21" Ахтема Сеітаблаєва зібрав понад 13,5 тисяч глядачів та майже 2 мільйони гривень.

Про що фільм "Памфір"

Фільм "Памфір" — це дебютна повнометражна кінострічка режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Зйомки фільму завершили у 2021 році, вони тривали впродовж року.

До створення долучилася не тільки Україна (компанія BosonFilm), а й Франція, Польща та Чилі. Цей кінопроєкт було відібрано до резиденції Cinefondation Каннського кінофестивалю, він отримав фінансування від фондів кінофестивалів у Локарно і Роттердамі.

Саме на Каннському кінофестивалі відбулася світова премʼєра стрічки.

Майже 16 тисяч глядачів та 2,4 млн гривень: результати перших прокатних вихідних стрічки "Памфір"
Постер до стрічки.

У січні у Києві можна було відвідати виставку "Памфірова Маланка. Танець смерті та життя", присвячену стрічці, а також дійству Маланки — українському народному святу-обряду з традиційним переодяганням у тварин і фольклорних персонажів.

Авторка Суспільне Культура Олеся Котубей побувала на відкритті виставки й розповідає, як історія про фільм може бути цікава тим, хто його поки що не бачив.

А кінокритик Лук‘ян Галкін розповів, чому варто подивитись цей фільм, а також, чому "Памфір" хочеться порівнювати з найкращими зразками світового кіно.

 
28.03.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *