Фільм української режисерки отримав спеціальну нагороду журі на кінофестивалі у Ванкувері

Фільм української режисерки Аліси Коваленко продовжує збирати нагороди. 16 травня його відзначили на фестивалі у канадському Ванкувері. Про це повідомила пресслужба Державної агенції з питань кіно.

Стрічка отримала спеціальний приз журі на фестивалі документального кіно DOXA Documentary Film Festival у Ванкувері.

"Саме існування цього фільму, знятого на порозі російського вторгнення в Україну, і робота режисерки Аліси Коваленко є мужньою та зухвалою. Демонструючи дух і рішучість молодості, він втілює чесність відчуттів, які обмежуються обставинами та віком", — зазначило журі фестивалю.

Про що стрічка "Ми не згаснемо"

Стрічка розповідає історію п’яти підлітків із Луганської області. Вони отримують можливість відкрити для себе інший світ поза війною, коли мандрівник Валентин Щербачов вирішує взяти їх із собою в експедицію до Гімалайських гір.

Фільм створений у копродукції України, Франції, Польщі та США.

Раніше Суспільне Культура розповідало, що стрічка увійшла до програми "Generation 14plusБерлінського міжнародного кінофестивалю.

А також отримала нагороду на кінофестивалі goEast у Німеччині. А на фестивалі CROSSING EUROPE Filmfestival Linz у Австрії отримала нагороду "Social Awareness Award – Best Documentary" у конкурсі документальних фільмів.

В ексклюзивному інтерв'ю Суспільне Культура журналістка Ірина Сорока розпитала режисерку про зйомки фільму, службу та майбутній документальний фільм про повномасштабну війну.

17.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *