Борис Барських про важливість гумористичних концертів для українських військових

Поет, драматург, комедійний актор, мім, народний артист України Борис Барський разом із комік-трупою «Маски-шоу» вже три роки поспіль допомагає воїнам АТО як волонтер та ставить спектаклі на передовій.

Він переконаний, що гумористичні концерти зараз дуже необхідні для військових.

«Якось після виступу ветерани АТО розповіли, що за кілька останніх місяців уперше усміхнулися саме в нашому театрі. Для мене це дуже значуще. Я з власного досвіду знаю, бо був в Афганістані, як важко після пережитого жаху війни адаптуватися в цивільному світі. Для них навіть звичайна усмішка вартує значних зусиль. Кожен ветеран має заново вчитися жити в мирному світі та потребує адаптації до цивільного життя. В цьому дуже ефективно допомагає саме арт-терапія: театр, малювання, музика. Я радий, що завдяки нашому театру і нашій роботі їм хоч на кілька годин вдається відволіктися від війни», - розповідає Борис Барський.

Гумористичні концерти для воїнів почали влаштовувати після анексії Криму в 2014 році. Коли український флот вийшов із Криму, Борис Барський та його комік-трупа запросили на виставу моряків. Після того, як почались військові дій на Донбасі, артисти вирішили, що для захисників двері театру завжди мають бути відкритими. За його словами, за останніх три роки не пройшло жодної вистави без військовослужбовців.

Борис Барський зізнався, що усмішки бійців АТО є для нього найбільшим компліментом.

02.07.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Иван Топор
05.07.2017
Веселители убийц - соучастники убийств...
Юрій
25.07.2017
Спасибо, "Маски", спасибо, Борис. Каждый в меру своих сил, умений и возможностей поддерживает защитников Родины от русско-фашистских захватчиков.