У столичному "Музеї води" стартувала виставка унікальних арт-об'єктів

У вересні компанія Robert Bosch Україна запропонувала шістьом українським стрітартерам позмагатися за звання найкреативнішого в рамках конкурсу «Prosto Art». Маючи у своєму розпорядженні водонагрівачі та фарбопульти ТМ Bosch художники на свіжому повітрі протягом трьох вихідних втілювали своє бачення мистецтва у громадському просторі. У проекті взяли участь шість талановитих митців з різних міст України. Переможцем став Сергій Радкевич зі Львова.

Проект народився з ідеї продемонструвати можливості фарбопульта, але поступово переріс у справжній мистецький проект. Він дає зрозуміти, що мистецтво може бути всюди, а його об’єктом чи інструментом здатен стати навіть бойлер. Головною цікавинкою у проекті стрітартери називають можливість спробувати нову форму, циліндр, що не дуже звичний для подібної роботи та фарбопульт, з яким більшість учасників працювала вперше. Представники смартворкінгу «САД» говорять: «Чудова ініціатива, яка направлена на підтримку молодих митців».

Мельничук

Генеральний директор компанії Robert Bosch Україна Віталій Бульда ділиться враженнями: «Конкурс своєю невимушеністю та різнокольоровістю додав гарного настрою всім, хто взяв у ньому участь або просто спостерігав за перетворення бойлерів на арт-об’єкти. Насправді, це - дивовижно, коли звичайний білий бак для нагріву води отримує своє обличчя та починає жити власним життям. Мені особисто дуже приємно, що митці долучилися до конкурсу Prosto Art та за допомогою фарбопультів Bosch додали світу трішки радощів та веселого настрою, створивши шедеври водонагрійної техніки».

Стрітартер Тimo Levin з Дніпропетровської області оцінює роботу з фарбопультом: «Дуже зручно працювати. Набагато легше, ніж з компресорними пультами. Легко налаштовувати, до того ж економить фарбу. Тверда п’ятірка».

Сергій Радкевич, художник зі Львова, зголосився на конкурс з задоволенням: «В Європі дуже популярна тема, коли бренди співпрацюють з художниками. Хтось працює з авто, хтось з кросівками тощо. І насправді тут немає змагального компоненту, бо є різні цілі, задачі і кожен художник їх вирішує по-своєму. Це не краще чи гірше, просто по-іншому».

мельничук (2)

Також в проекті взяли участь Володимир Пастушак з Києва, учасник проекту «Україна має таланти», Андрій Кальков з Луцька, який працює з геометричними та орнаментальними малюнками, Станіслав Видиборець, для якого стрітарт є хобі, киянин Євгеній Мельничук, каліграфіст, який у своїй роботі використав текст історії платформи IZONE англійською мовою.

Більшість спостерігачів теж були здивовані новими арт-об’єктами. «Ніколи не думала, що такі шедеври можна намалювати на звичайному бойлері! Хотіла б мати такий і вдома. Круто, що сучасне мистецтво тепер може бути не лише в інсталяціях чи галереях, але і вдома», - говорить Діана Богуш, студентка.

До 8 жовтня виставка шести бойлерів буде перебувати у столичному «Музеї води». Пізніше готові роботи передадуть у київські громадські місця: хаб FreudHouse, платформа IZONE, смартворкінг «Сад», «Музей води», Київський музей історії туалетів, Молодий театр. Переглянути перебіг конкурсу можна на офіційній сторінці @BoschUA у Facebook.

Ukraine Art News рекомендує:

НОВИЙ ПОГЛЯД НА КИЇВ ПРЕДСТАВЛЯТЬ НА ВИСТАВЦІ ОЛЕНИ ПРИДУВАЛОВОЇ

АБСТРАКТНІ КАРТИНИ ІГОРЯ ГУСЄВА ПРЕДСТАВЛЯТЬ У КИЄВІ

 

 

 

 

 

27.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *