Абсурдність світу на виставці «Люди Голови Клітки» від художника Влада Кришовського

«Люди Голови Клітки» – перша частина проекту «Всесвіт Хічхайкера», масштабного творчого експерименту, мета якого – художня деконструкція основних стереотипів сприйняття дійсності.

Влад Кришовський, автор: «Проект «Люди Голови Клітки» – спроба зламати притаманні нашому сприйняттю стереотипи, позбутися нав’язливих оціночних суджень і порожніх кліше. Через них ми заганяємо себе в клітку, і сидимо там, мріючи про свободу. Я створив фантазійного героя, Хічхайкера, аби подивитися на наш світ його очима. Його філософію можна звести до кількох простих тез: ніщо не приймай на віру, вмій посміятися над собою, люби інших, дозволь собі бути вільним».

Творчість Хічхайкера – це просто констатація побаченого, погляд, позбавлений властивих нам забобонів і стереотипів. Він може здатися дивним, навіть абсурдним або брутальним, а в чомусь й смішним, але завжди дуже гострим і свіжим.

Виставка «Люди Голови Клітки» об’єднує три цикли – Person, Story, Id, де представлені історії з життя людей та інших істот, їхні страхи і бажання, побутова міфологія і культура, надії і мрії. Живопис, скульптура, текст – все стає художнім твором в єдиному просторі виставки, аби розкрити абсурдність світу, в якому ми живемо.

Ukraine Art News рекромендує:

ДОНЕЦЬК - ЦЕ УКРАЇНА: ПОЛОТНА АННИ ВАХРАМЕЄВОЇ ПЕРЕДАЮТЬ ВСІ ПРОБЛЕМИ ВІЙНИ

АНІМАЦІЙНИЙ КЛІП УКРАЇНЦЯ ОЛЕГА ЩЕРБИ ПЕРЕМІГ НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ "ANIBAR"

ЯКИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ФІЛЬМ БУДЕ ПРЕТЕНДУВАТИ НА "ОСКАР" 2017

 

31.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *