З бібліотеки Вернадського в Києві вкрали книгу «Апостол» 1574 року

Прес-служба Національної бібліотеки України імені в. І. Вернадського оголосила про зникнення примірника старовинної книги «Апостол», надрукованого Іваном Федоровим у 1574 році. Про це повідомляє офіційний сайт столичного управління Нацполіції.

За словами бібліотекарів, книга зникла 10 травня, однак обставини злочину не розголошуються. Не йдеться також, чи пропали які-небудь ще рідкісні видання.

«Пропажу виявила заступник з наукової роботи, після чого вона відразу ж звернулася в правоохоронні органи. Відкрито кримінальне провадження за статтею 185 "Крадіжка". Проводиться експертиза з оцінки вартості викраденого видання. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння правопорушення. Працівники бібліотеки також були опитані», — повідомили в Головному управлінні національної поліції Києва.

Тираж церковної книги «Апостол» роботи першодрукаря Івана Федорова був надрукований у Львові в кількості тисячі штук. Національна бібліотека України володіла п'ятьма екземплярами книги, всього до наших днів дійшло 100 штук.

17.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *