Відомий італійський режисер виявився нащадком Леонардо да Вінчі

Італійські вчені прийшли до висновку, що їх співвітчизник — відомий режисер Франко Дзеффіреллі — є нащадком великого митця епохи Відродження Леонардо да Вінчі. З 1973 року директор Ідеального музею Вінчі Алессандро Веццозі і його колега Аньезе Сабато проводили дослідження, присвячене відновленню генеалогічного древа художника, повідомляє BBC.

Днями вони представили результати своєї роботи у рідному місті художника — Тоскані. Дослідники відтворили родове древо батька Да Вінчі — нотаріуса П'єро — і знайшли 35 нині живих нащадків родини живописця.

Як відомо, справжнє ім'я 93-річного режисера театру і кіно Франко Дзеффіреллі — Джанфранко Корсі. В ході вивчення архівів Веццозі і Сабато виявили спорідненість сім'ї Леонардо і Корсі, які виходять також з містечка Вінчі, поблизу Флоренції.

З'ясувалося, що дві сім'ї поріднилися в 1794 році після одруження Мікеланджело ді Томмазо Корсі на Терезі Алессандро Джованні ді Сер Джузеппе Антоніо да Вінчі — представниці роду батька художника. Батько Дзеффіреллі — Отторіно Корсі — народився в Вінчі, а потім переїхав у Флоренцію, де з'явився на світ режисер. Рід Корсі був одним з найвідоміших в Вінчі в XIX столітті.

Коли в 2007 році президент Італії Джорджо Наполітано вручав Франко Дзеффіреллі премію Леонардо, режисер повідомив, що його родина пов'язана з Вінчі і ім'ям генія Відродження. Тоді багато взяли слова режисера за жарт, проте вченим вдалося довести це документально.

Франко Дзеффіреллі народився в 1923 році у Флоренції. Він був двічі номінований на премію «Оскар», отримав премію BAFTA, п'ять разів завоював премію Давида ді Донателло, двічі — премію «Еммі». Дзеффіреллі працював з такими геніями кінематографа, як Лукіно Вісконті, Вітторіо де Сіка, Роберто Росселліні та інші.

21.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *