В Україні знайшли ще одну картину, яку викрали з голландського музею

У посольство Нідерландів в Києві невідомий приніс картину, яка, з великою ймовірністю, була викрадена в 2005 році з музею Західної Фрісландії в місті Хорн. Про це повідомляє «Громадське ТБ».

Мова йде про роботу 1784 року авторства Ізаака Оуватера під назвою Nieuwstraat in Hoorn. За даними телеканалу, чоловік отримав цю картину в подарунок кілька років тому. Нещодавно він приніс її мистецтвознавцю, щоб отримати професійну консультацію щодо авторства, вартості і художньої цінності твору. Експерт повідомила власнику, що картина, мабуть, належить до викраденої 10 років тому колекції, після чого той вирішив повернути її.

За даними джерел «Громадського ТБ», картина знаходиться в дуже поганому стані і потребує реставрації. Посольство Нідерландів планує провести експертизу автентичності картини.

24 картини і 70 срібних виробів були вкрадені з музею голландського міста Хорн в ніч на 10 січня 2005 року. Вартість колекції приблизно оцінюється в €10 млн. В минулому році стало відомо, що картини можуть перебувати в Україні. 

14 квітня глава МЗС України Павло Клімкін та керівник СБУ Василь Грицак повідомили, що чотири картини з колекції знайдені і повернені в посольство. За даними спецслужб, частина вкраденого вивезена в Росію.

31.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *