В США створили комп'ютерну гру за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки

Американська компанія Colabee Studios з Сіетла створила гру "Forest song". В її основі - один з найвідоміших творів Лесі Українки, драма-феєрія "Лісова пісня". Про це повідомляє VIDIA.

У "Forest song" гравець перевтілюється в селянина, який зустрічається з Лісовим Духом. Їх зв'язок відкриває гравцеві зовсім інший світ, де в драматичному зіткненні сходяться надприродні сили лісу і світ людей, йдеться в описі до гри.

Щоб максимально правдиво відтворити культурні особливості драми, розробники вирушили в експедицію на Волинь, звідки родом Леся Українка і природа якої надихнула поетесу на створення драми.

"Місією нашого візиту було поглибити розуміння минулого, сьогодення та майбутнього людей, які проживають у цьому регіоні, а також провести зустрічі з експертами культури і пізнати цю традиційну культуру з перших вуст", - розповідають розробники.

Деталі, які вдалося зібрати під час подорожі, увійшли в гру.

Colabee Studios - міжнародний колектив розробників ігор, який створили Діма Мотузка і Шон Вагу. Вони також відомі, як творці гри "Never Alone", що розкриває культуру однієї з корінних груп Аляски. Гра була відзначена премією BAFTA як кращий дебют 2015 року.

21.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *