Україна проти міжнародних виставок у російських музеях

Україна закликала міжнародне співтовариство припинити проведення виставок в російських музеях після вивезення картин художника Івана Айвазовського з анексованого Криму в Третьяковську галерею Москви. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

У відомстві зазначили, що через грубе порушення РФ всіх норм міжнародного законодавства Україна позбавлена можливості будь-якого контролю за збереженням культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях, особливо тих, які є складовою частиною державного музейного фонду України.

У Мінкульті підкреслили, що відповідно до законів Гаазької конвенції, держава-окупант повинна забезпечити охорону і збереження культурних цінностей на території, яку займає.

"Україна закликає міжнародне суспільство, відповідні відомства іноземних держав та країн-членів міжнародних організацій припинити співпрацю з російськими установами у сфері культури, яким передаються рухомі культурні цінності, незаконно вивезені з території Криму і міста Севастополя, а також призупинити проведення іноземних виставок в таких російських музеях, а також виставок експонатів музеїв РФ за кордоном", – йдеться в повідомленні.

11 липня поточного року 38 полотен художника-мариніста Івана Айвазовського разом з усіма охоронними зобов'язаннями були відправлені до столиці Росії для участі у Всеросійській виставці. У феодосійській картинній галереї імені Айвазовського перебувало 417 його робіт.

14.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *