Україна повернула викрадені з Верони картини

Україна передала Італії 17 полотен європейських художників, які були викрадені з музею Кастельвеккьо у місті Верона в 2015 році. Урочиста церемонія відбулася в Києві в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. У заході взяв участь президент України Петро Порошенко.

«Жахлива трагедія сталася, коли картини кращих майстрів людства: Рубенса, Тінторетто, Белліні — були вкрадені з музею міста Верона, як частину серця вкрали у міста. Це безцінні твори мистецтва, які ми сьогодні, нарешті, повертаємо нашим італійським друзям», — заявив глава держави.

Від італійської сторони на церемонії були присутні Міністр культурної спадщини і культурної діяльності Італії Даріо Франческіні, мер Верони Флавіо Този і посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

Зниклі полотна були виявлені співробітниками військової прокуратури та прикордонної служби на острові Турунчук в Одеській області у травні 2016-го. Серед контрабандистів, які мали збувати крадене, — громадяни України, Росії та Молдови.

Пограбування музею Кастельвеккьо було скоєно 19 листопада 2015 року. Серед викрадених виявилися картини Тінторетто, Рубенса, Пізанелло, Андреа Мантеньї і Якопо Белліні.

22.12.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *