У Національній опері України покажуть найславетнішу виставу Джузеппе Верді

12 травня в Нацопері представлять оперу Дж. Верді "Набуко".
Саме з цього твору, за визнанням композитора, і розпочалась його блискуча композиторська кар’єра. У свою чергу, віртуозні вокальні партії і характери героїв вистави дозволили «зробити ім’я» багатьом найвідомішим нині в музичному світі виконавцям.

Лібрето твору написав талановитий драматург Темістокле Солера. Світова прем’єра опери відбулась на сцені міланського театру «Ла Скала» 9 березня 1842 р., і вже з першого  показу її супроводжував успіх. На київській сцені виставу було поставлено в 1993 р.,  і вона була окрасою репертуару майже півтора десятиліття.

З «Набукко» київська трупа багато й успішно гастролювала на за кордоном. Втім, через те, що виконавці головних партій пішли зі сцени, а саме «на них», власне, й робилася попередня постановка, опера, на жаль, також дочасно припинила своє сценічне життя. Тож за нове прочитання драматичного сюжету й надзвичайно потужного музичного матеріалу взявся головний  режисер театру Анатолій Солов’яненко разом з головним диригентом театру Миколою Дядюрою. Свою увагу до цієї музики режисер пояснює її естетичною цінністю та винятково прекрасними мелодіями, які заклав геніальний Верді. Прем’єра «Набукко» на сцені Національної опери відбулася в березні 2016, і з того часу оперу, як і півтора століття тому, супроводжує успіх.

Особливе місце в «Набукко» посідає хор, що супроводжує практично всі основні сцени. Недарма цю оперу називають «хоровою драмою». Над звучанням монументальних багатоголосних партитур працював головний хормейстер театру Богдан Пліш.

Художник-постановник - головний художник театру Марія Левитська.

У головних партіях: Олександр Мельничук (Набукко), Оксана Крамарєва (Абігайль), Анжеліна Швачка (Фенена), Валентин Дитюк (Ісмаель), та ін.

28.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *