У Львові презентують новий мальовничий журнал

У Музеї Львівської національної академії мистецтв відбудеться презентація журналу під назвою «Образотворче мистецтво» Національної спілки художників України. Відомо, що журнал від початку існування зазнав численних трансформацій – змінював назви, обсяг, періодичність, творчі підходи. Незмінним залишається головне завдання – забезпечити якісну теоретичну платформу для осмислення сучасного мистецтва. Сьогодні «Образотворче мистецтво» не просто реагує на мистецькі процеси та висвітлює ті чи інші події, а розвиває, стимулює та створює нове культурно-мистецьке середовище, прагне зосередити увагу на критичному аналізі визначальних тенденцій соціокультурної сфери.

За словами видавців, «Образотворче мистецтво» – якісне інформаційне середовище «про художників і для художників», котре дає змогу отримати цілісне й доволі повне відображення мистецької ситуації та розширити межі спілкування, робить процес обміну думками більш доступним і зрозумілим. У презентації візьмуть участь головний редактор журналу Олександр Федорук, редактор Володимир Петрашик та інші. 


В рамках презентації відбудеться круглий стіл на тему «Образотворче мистецтво» в українському художньому просторі». Головними напрямками дискусії зазначені теми «Вимір сучасності», «Національна традиція і глобалізація», «Проблеми та перспективи мистецької освіти». Захід відбудеться 25 квітня 2018 року.

25.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *