У Казахстані проходить міжнародний фестиваль піщаних скульптур

Міжнародний фестиваль піщаних скульптур Sand Fantasy вперше проходить на півдні Казахстану в Алма-Аті. До його відкриття готувалися місяць. Саме стільки часу, за інформацією видання "Експрес К", знадобилося майстрам з Росії та України, щоб створити пісочні композиції за мотивами популярних блокбастерів, мультфільмів та фільмів у жанрі фентезі.

На фестиваль з'їхалися 11 скульпторів, які є призерами міжнародних виставок і фестивалів в Бельгії, Франції, Німеччині, Канаді, Китаї, США, Росії та багатьох інших країнах. Гостей фестивалю зустрічають статуї Джека Горобця, Кінг-Конга, героїв серіалу "Гра престолів", персонажів "Аватара" і "Льодовикового періоду".

Найбільший інтерес у глядачів викликає семиметровий пісочний замок, що нагадує один із символів студії "Волт Дісней". Всі фігури і композиції виглядають досить переконливо. При цьому, незважаючи на розміри, їх деталі виконані просто філігранно. На виготовлення всієї цієї краси, за інформацією організаторів заходу, знадобилося понад 1,5 тон піску.

Організатори обіцяють, що казкове місто буде доступне для відвідин ще шість тижнів. А щоб уберегти скульптури від можливих вітрів і дощів, фахівці покрили їх спеціальною сумішшю з води і клею.

25.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *