У Дніпрі створять перший в Україні музей АТО

Підготовка вуличної експозиції першого в Україні музею АТО підходить до кінця в Дніпрі. Фахівці вже завершили будівельні роботи, в даний час - встановлюють експонати, повідомляє прес-служба Міноборони України.

Виставка «Дорогами Донбасу» буде займати тисячу квадратних метрів і знаходитиметься у Дніпропетровському історичному музеї ім. Яворницького. Вона відтворює тривожну атмосферу в зоні АТО і героїзм Українців.

«В експозиції буде скульптура: маленька дівчинка дає яблуко бійцю. На її створення нас надихнула реальна історія. Військовий врятував від ворога 5-річну дитину, батьки якої загинули під обстрілом. Хлопець був поранений, йому довелося здатися в полон, проте життя дівчинці він зберіг», - розповідає одна з організаторів музею, координатор Центру допомоги учасникам АТО, Наталія Шуліка.

Незабаром в експозиції з'являться і інші цікаві експонати, зокрема, блокпост Української армії. Виставку доповнять артефактами, привезеними із зони АТО, гільзами, осколками і простреленными дорожніми знаками з Донбасу.

Проект Музею АТО розробляли історики, музейники, художники та дизайнери області та України. До його створення долучилися волонтери та безпосередні учасники Антитерористичної операції в Донецької та Луганської областях. Музей складатиметься з двох частин. 500 квадратних метрів займатиме виставка у самому закладі, вдвічі більше — на вулиці поряд з ним. Відкрити вуличну експозицію планують до кінця травня. Сам же музей АТО, що розповідатиме про патріотизм, мужність та незламність духу українських воїнів, прийматиме перших відвідувачів наприкінці цього року.

20.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *