«Страсті за Матвієм» зазвучать в Львівській філармонії

25 та 26 березня у Львівській філармонії гучна прем’єра – вперше у Львові прозвучать «Страсті за Матвієм» Йоганна Себастьяна Баха. До участі в колосальному концерті долучаться українські, польські та німецькі музиканти.

За словами одного з ініціаторів створення проекту, композитора Дмитра Кацала, перекладу «Страстів за Матвієм» українською немає. Проте для глядачів обов’язково підготують програмки чи флаєри українською, щоби вони могли слідкувати за сюжетом.

«Цей твір вимагає дуже багато зусиль. Для виконання потрібні два хори, два оркестри, чотири солісти, Євангеліст, який має дуже багато тексту і оповідає про страсті Христові. А ще орган та віола да гамба. Окрім того ця робота БАХА є складною і в професійному сенсі. Вона складається з двох частин, у кожній з яких є понад 40 номерів. Потрібно встановити зв’язки і переходи: десь кульмінація, десь модуляція… З професійної точки зору це повинна бути дуже фахова робота», − розповідає Дмитро Кацал.

У концерті задіяні два хори – «Лютня Любельська», Академічний хор Люблінської філармонії під керівництвом Ельшбети Кшемінської , а також Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», художнім керівником якої є Микола Кацал. 

21.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *