"Прекрасну, страшну книгу" українських письменників представлять у Києві

30 листопада у столичному мистецькому просторі Izone, що є проектом фонду "Ізоляція", буде представлено нову книгу Євгена Мінка та Валерія Мілосердова "Я, Анна Чиллаґ".

"Анна Чиллаґ" ― торгова марка засобів для догляду за волоссям, популярних в Європі на зламі XIX-ХХ століть. Образ Чиллаґ був відомий жителям всіх імперій, в яких протягом кількох десятиліть постійно друкувалася газетна реклама цих засобів. У новій книзі фігура Чиллаґ переосмислюється як ключ до розуміння ХХ століття.

Книгу, що вийшла українською та російською мовами, можна буде придбати тільки в цей день.

Представлення книги відбудеться під час виставки фотографій Валерія Мілосердова, що є візуальною частиною видання, і доповіді Євгена Мінка "Шизофренія і XX століття".

Як кажуть автори, книга стане заручником економічних відносин з аудиторією: "Це паралель з нинішнім статусом людини як об'єкта ― оскільки кожен з нас в будь-який момент свого життя є заручником як економіки, так і глобальної системи влади, насильства і тероризму". І тому у фіналі перформансу книги і фотографії, що залишилися непроданими за час акції, обіцяють знищити шляхом спалення.

Євген Мінко ― член Міжнародного товариства психологічних і соціальних підходів до психозів. У минулому журналіст, головний редактор журналу "Телекритика", а також куратор і учасник мистецьких проектів. Автор книг, серед яких ― "Діалоги тварин" (спільно з Наталією Влащенко) і "Хуаянь", котру в ЗМІ називали найскандальнішою українською книгою 2015-го року.
 
 
Автор: Дмитро Сергєєв
Євген Мінко та Валерій Мілосердов
Євген Мінко та Валерій Мілосердов

Валерій Мілосердов ― український фотограф і фоторедактор, працював у засобах масової інформації СРСР і України. Його серія документальних фотографій "Покинуті люди" (про проблеми шахтарів Донбасу) отримала спеціальну премію журі фестивалю візуальних мистецтв @Images (1995, Веве, Швейцарія). Автор персональних і учасник колективних виставок в Україні, Швейцарії, Словаччини, Росії, ОАЕ, Грузії.

"Я, Анна Чиллаґ" присвячена Вадиму Руднєву ― філософу, автору численних праць із семіотики та психопатології, досліднику зв'язків божевілля і культури. Руднєв назвав твір Мінка та Мілосердова "прекрасною, страшною книгою".

02.11.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *