Патріотична стрічка України "підкорила" Берлін

Нещодавно Берлін став першою зупинкою в європейському турі українського фільму "Міф". Кінострічка оповідає історію життя і загибелі Василя Сліпака, оперного співака зі світовим ім'ям і унікальним голосом, який загинув на сході України. Показ фільму був організований мовою оригіналу з німецькими субтитрами. 

"Ми робили фільм про кохання. У нас у фільмі немає зовсім ненависті. Він не є інструментом інформаційної війни. Цей фільм не змушує людей ненавидіти іншу сторону, він спонукає любити свою", - говорить режисер Леонід Кантер.



Найчастіше його запитують, крім того, де можна подивитися фільм, про те, чи не даремно загинув Сліпак. "Відповідь насправді залежить від кожного з нас: якщо ми будемо продовжувати брехати самі собі, якщо ми не присвятимо своє життя, щоб боротися за правду, то дійсно Василь загинув невідомо за кого і невідомо за що. Але якщо ми не дозволимо вирубати українські ліси, якщо ми припинимо кидати недопалки собі під ноги, якщо ми ніколи більше не буде давати хабарів під час вступу університет, то Василь загинув не дарма", - пояснює Леонід філософію Василя і свою.

Також до прокату картину провезли по містах України. І на Батьківщині, і за кордоном її сприймають дуже добре, натхненно. Зараз творці фільму подали заявки на майже 60 міжнародних фестивалів, де є документальне кіно, і чекають відповідь.

26.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *