Нереалізовану скульптуру Пікассо відтворять у 3D форматі

Співробітники Південно-Флоридського університету створили цифрову версію монументу Bust of a Woman Пабло Пікассо. Цей незвичайний образ Пікассо виношував протягом довгих років. За задумом скульптора розмір роботи повинен був досягати 31 метр. Через деякі причини, однією з яких була смерть самого художника, проект не вдалося втілити в життя. Але тепер глядачі зможуть побачити його в просторі віртуальної реальності.

Історик мистецтв Каміла Олес і археолог Лукас Банажек довгий час провели в архівах, досліджуючи документи й макети скульптури. Потім вони просканували монумент в трьох вимірах, а також підготували цифрову версію простору у кампусів університету, де робота і мала з'явитися. В результаті вчені закінчили VR-інсталяцію, занурюючись в яку, глядачі побачать твір Пікассо таким, як воно і повинно було виглядати в житті. Знаменитому художнику практично вдалося реалізувати свій найбільший проект. 



В останній момент університет призупинив обговорення монумента, і Пікассо пожертвував йому макети. Після смерті автора Державний піклувальна рада вирішила все-таки звести колосальну роботу. Але через сильні вітри й загрози урагану, а також високу вартість, що дорівнювала $ 10,000,000, проект назавжди згорнули.

20.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *