Небесна скульптура Джеффа Кунса "зазнала краху"

В амстердамському храмі провели виставку, яка мала сумний кінець. Цікавий відвідувач випадково розбив витвір відомого американського скульптора Джеффа Кунса, яке було об'єктом експозиції. Композиція «Магічна куля» являла собою скрупульозну копію вівтаря італійського художника XVI століття П'єтро Перуджино «Мадонна з немовлям і чотирма святими», перед яким було поміщено блакитну скляну кулю.



"Дзеркальна сфера перебувала на пофарбованій алюмінієвій полиці, яка була прикріплена до передньої частини картини. За задумом автора, куля мала перетворити роботу у тривимірний інтерактивний об'єкт, відбиваючи глядачів і навколишній простір. Ви стаєте частиною картини, а картина стає частиною вас", - прокоментував організатор виставки.

Цікавий відвідувач був «глибоко вражений», і ніхто не припускає, що він зробив це навмисне. Він хотів лише доторкнулися до твору мистецтва, як і багато інших людей. Тоді куля і розбилася. Наразі дирекція все ще з'ясовує, що сталося у той момент і що спричинило падіння. 

14.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *