Молдавани переховують в Україні викрадені картини

В Одесі правоохоронці розшукують групу іноземців, яких підозрюють у викраденні старовинних картин в Італії в 2015 році, а також самі вкрадені картини.

Це випливає з постанови Приморського районного суду Одеси від 30 березня, текстом якого володіє агентство УНІАН.

У постанові зазначається, що слідчий суддя Людмила Гайова розглянула в судовому засіданні клопотання слідчого регіонального головного управління Національної поліції про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, що містить таємницю, що охороняється законом. Своє прохання слідчий обґрунтував тим, що здійснюється доручення про надання міжнародної правової допомоги компетентним органам Італії.

Зокрема, 19 листопада 2015 року з музею Кастельвеккіо у Вероні (Італія) невідомі особи викрали 17 картин, які є безцінними творами мистецтва.

«Встановлено, що у скоєнні цього злочину обґрунтовано підозрюються громадяни Молдови», - йдеться в постанові.

Підозрювані – уродженці Молдови, які раніше були оголошені в міжнародний розшук за торгівлю людьми, виготовлення та зберігання наркотичних засобів у великих розмірах.

Як зазначає слідчий у клопотанні, зазначені іноземці разом із викраденими картинами ховаються в Одесі. За припущенням, допомогу в приховуванні підозрюваним надає родич одного із зловмисників.

Зазначимо, що в італійському місті Верона 19 листопада 2015 року троє озброєних грабіжників напали на музей Кастельвеккіо, зв'язавши єдиного охоронця і касира. Вони винесли найцінніші полотна - роботи Тінторетто, Рубенса, Белліні та інших майстрів.

25.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *