"Мій дім затопило — у цьому винна Росія": українські діячки влаштували акцію у Данії

 Українські художниці Аліса Малишева та Софія Квітка влаштували мистецьку акцію у озері в Данії: вони вийшли з плакатами "Мій дім затопило — у цьому винна Росія", намагаючись привернути увагу до наслідків підриву Каховської ГЕС Росією.

У коментарі Суспільне Культура авторка Софія Квітка, розказала, що таким чином хотіла привернути увагу європейської спільноти та зокрема студентства.

"Я родом з Дніпра, а Аліса — зі Станиці Луганської. Можливо, частка людей сприйняли меседж про "мій дім" буквально, однак для нас Україна — наш дім, на території якої зараз відбувається повінь через російську терористичну атаку", — прокоментувала акцію Суспільне Культура Софія Квітка.

Внаслідок повномасштабного вторгнення обидві художниці вимушені були покинути рідні міста та стати переселенками. Наразі авторки навчаються у Данії.

"Прокинувшись 6 червня та побачивши новини про новий злочин Росії, стало страшно та боляче за наших людей. Спокійна рутина навколо обурювала. Серед дня Аліса надіслала мені повідомлення з ідеєю піти до найближчої водойми та зняти серію фотографій з плакатом, щоб привернути увагу європейської спільноти до наймасштабнішої техногенної катастрофи", — розповідає мисткиня.

За словами художниці, вони не очікували, що вони отримають таку велику підтримку.

"Соціальні мережі — це платформа, без якої вже не можна уявити наше покоління точно. Більшість наших знайомих з Данії підписані на нас в інстаграмі, тож це найбільш ефективний спосіб розповсюджувати інформацію як і для українських друзів, так і для міжнародних. [...] Ми віримо, що просування цього меседжу все одно не буде даремним. Кожен день ми нагадуємо в своєму колі про те, що в нашій країні іде російська війна, і нам потрібна постійна міжнародна підтримка", — додала вона.

08.06.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *