Лувр опинився у центрі скандалу через скульптуру сексуального характеру

Лувр звинуватили в цензурі після того, як його посадові особи заборонили встановлювати в Садах Тюільрі в Парижі відверто сексуальну скульптуру. Робота голандського колективу Atelier Van Lieshout, яка отримала назву Domestikato, повинна була з'явитися там в рамках ярмарки сучасного мистецтва (19 — 22 жовтня).

Але еротичний характер великомасштабної архітектурної  групи, обриси якої нагадують пару, яка займається коханням, спонукав Лувр "накласти вето" на установку роботи в підвідомчих йому садах. Як пише газета Le Monde, директор закладу Жан-Люк Мартінес відправив організаторам Fiac  листа, в якому виразив стурбованість скульптурою.

Так, він пише, що "в роботі є брутальний аспект, вона може бути незрозумілою відвідувачам Садів". У музея також виникли побоювання, що скульптура буде знаходитися поряд з дитячим майданчиком.

лувр

Відповідь Лувру викликала гнів лондонської галереї Carpenters Workshop, яка представляє голандських скульптурів. "Даний твір - це архітектурна скульптура висотою 12 метрів, гумористична  та провокаційна, зображає доместикацію людей у світі, - повідомляється в заяві галереї. - Однак акт одомашнення часто призводить до пошуку  чи навіть перетину кордонів. Це складний баланс, якого прагне  Atelier Van Lieshout".

Галерея говорить, що влада Парижа та організатори Fiac запропонували знайти інше місце для скульптури, але зробити це не вдалося. Представник ярмарки підтвердив, що така спроба була. Офіційні представники Лувру ніяких коментарів не дали.

Ukraine Art News рекомендує:

МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ АУДІОМИСТЕЦТВА "ТЕТРАМАТИКА" СТАРТУЄ У ЛЬВОВІ

"САКРАЛЬНИЙ ЖИВОПИС – ДЖЕРЕЛО ПІДНЕСЕНОГО ТА НЕДОСЯЖНОГО": ХУДОЖНИЦЯ МАРИНА БОРОДУЛЯ СТВОРЮЄ СПРАВЖНІ ШЕДЕВРИ НА ПОЛОТНІ

 

04.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Володимир
10.10.2017
Передня частина композиції взагалі має не людські обриси, тоді авторів можна взагалі звинуватити в зоофілії. Занадто провокаційна так звана "скульптура".