Колоритну картину Марка Шагала повернуть власникам

ФБР вдалося відшукати картину французького художника Марка Шагала. За словами експертів, полотно було викрадено ще в 1988 році у подружжя Хеллер. відомо, що картину під назвою «Отелло і Дездемона» автор написав маслом у 1911 році. Наразі витвір мистецтва передали спадкоємцям Хеллер. Вони планують продати картину і віддати більшу частину прибутку на благодійність.



Ювелір Ернест «Пік» Хеллер і його дружина Роуз «Ред» були колекціонерами, в їх колекціях знаходилися картини Хоппера, Пікассо та Ренуара. Пара проживала в апартаментах у кварталі Верхній Іст-Сайд в Нью-Йорку. Саме туди та пробралися злодії, коли подружжя поїхало в щорічну двомісячну поїздку в Аспен. З їхнього будинку винесли прикраси, срібло, килими та твори мистецтва, включаючи картину Шагала. Загальна сума вкраденого на той момент становила $600,000. Хеллер отримали всього $100,000 компенсації за «Отелло і Дездемону».



Співробітники ФБР з'ясували, що крадіжку скоїв чоловік, який працював у будівлі, де жили Хеллер. Злодій продав картину, а пізніше намагався відправити її у вашингтонську галерею. Її експерти засумнівалися в вірогідністі роботи й вирішили звернутися до служби.

15.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *