Картини покійного короля боксу Мохаммеда Алі виставлять на аукціон

Малюнки і картини американського боксера Мохаммеда Алі виставлять на аукціон, який відбудеться 15 червня в нью-йоркській RoGallery, повідомляє Smithsonianmag.

RoGallery пропонує серію малюнків, яку Алі зробив у 1979 році. Вона була надрукована у вигляді постерів обмеженим тиражем.

«Расистський світ, в якому жив Алі, вимагав від чорношкірої людини жорсткості і сили. Малювання давало Алі можливість не бути жорстким. Тут він міг бути м'яким, радісним, легковажним, ніжним», — каже мистецтвознавець Стівен Трешер.

Мохаммед Алі багато малював, хоча ця сторона його життя відома не так широко, як успіхи в спорті чи громадська діяльність. Улюбленими предметами Алі в школі були фізкультура і малювання.

Алі помер 3 червня у віці 74 років. Він один з найтитулованіших і найвідоміших спортсменів світу, олімпійський чемпіон 1960 року, абсолютний чемпіон світу у важкій вазі (1964-1966, 1974-1978) і п'ятиразовий «Боксер року». За свою кар'єру спортсмен, який виступав у важкій ваговій категорії, провів 61 бій, здобувши 56 перемог (37 з них — нокаутом). До прийняття ісламу Алі носив ім'я Кассіус Марселлус Клей-молодший.

10.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *