Фестиваль "ГаШоТю" представив кращі комедійні роботи у Рівному

Рівняни вперше взяли участь у ІІІ Міжрегіональному фестивалі комедійного мистецтва «ГаШоТю», що проходив у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. В найбільшій залі зібралися глядачі – мешканці Рівного, серед них студенти і діти.

Гостей фестивалю привітав гуморист Юрій Береза, префект Рівненського сміхового округу, представник часопису «Перець», який разом з Рівненським краєзнавчим музеєм є співорганізатором фестивалю.

Спершу була фотопрезентація комедійних робіт учасників фестивалю, а потім демонстрація їх фільмів юнацької та дорослої програм.

Після перегляду глядачі обмінялися враженнями щодо рівня режисерської, операторської роботи, а також акторської гри. Зокрема свої думки висловив молодший науковий співробітник відділу природи рівненського музею Василь Черенков, який займається зйомкою фільмів. Він відзначив роботи юнацької програми.

Директор музею Олександр Булига нагадав глядачам, що вони також мають можливість взяти участь у Фестивалі Академії творчості «Амплуа», що відбудеться восени цього року.

Крім Рівненського краєзнавчого музею фестиваль проходив і в музеях Запоріжжя: краєзнавчому та художньому. Подібні заходи цікаві для музейників та гостей музеїв. Вони сприяють поєднанню музейної справи та кіномистецтва і викликають інтерес у глядачів, які приходять на перегляд до музейних закладів.

29.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *