Екранізація роману Жадана "Ворошиловград" завоювала нагороду на міжнародному кінофорумі

Режисер Ярослав Лодигін спільно із командою творців екранізації роману Сергія Жадана "Ворошиловград" отримали першу нагороду COCO WIP AWARD на міжнародному кінофорумі Connecting Cottbus.

Про це йдеться на сторінці Connecting Cottbus у Facebook. Українська команда отримає €35 000 на постпродакшн стрічки. Раніше повідомлялося, що проект екранізації "Ворошиловграду" отримав головну нагороду Coco Best Pitch Award на тому ж кінофорумі Connecting Cottbus. Крім того, один із продюсерів проекту Володимир Яценко здобув приз за продюсерську роботу Coco Producers Network Award.

Як відомо, восени 2018-го стрічка за романом "Ворошиловград", бюджет якої становить 1,1 млн євро, має вийти в український прокат.

Фільм за "Ворошиловградом" ще не має офіційної назви, зате вже прицілюється до участі у Берлінському та Канському кінофестивалях.

Зазирнути за лаштунки знімального майданчика фільму, можна у репортажі "Перший український істерн: як екранізують роман Жадана "Ворошиловград".

22792524_2021696521375790_7372152615864012735_o

Режисером фільму є Ярослав Лодигін. Над створенням сценарію також працювала драматургиня Наталя Ворожбит.

Продюсерка Саша Костіна розповіла, що фільм має класичну вестернівську композицію, тож стрічка стане вестерном.

Точніше його різновидом – істерном, адже дія відбувається у східній півкулі. Її творці планують триматися канону пригодницького жанру. За сюжетом, головний герой фільму – історик за освітою та політичний експерт за даними на візитівці. Герман Корольов – приїжджає до рідного міста з Харкова. Відірватися від колег і кімнати в комуналці змушує дзвінок знайомого на прізвисько Коча. Той каже, що брат Германа раптово поїхав за кордон, полишивши без нагляду бізнес – заправку. Приїхавши, Герман з’ясовує, що разом із заправкою брат залишив двох співробітників: Кочу і слюсаря на прізвисько Травмований. А ще проблеми – навколо станції мов хижі птахи кружляють потенційні рейдери.

Роль Германа у картині виконує Олег Москаленко. Цю можливість він виборов, конкуруючи із майже 150 іншими акторами. На кастинг приходив 5 разів. Кочу зіграє Володимир Ямненко, а Травмованого – Георгій Поволоцький. Хто виконає головну жіночу роль, бухгалтерки Олі – дізнавайтеся за лінком.

10.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *