Авіакомпанія розробила кросівки з вбудованим навігатором

Британська авіакомпанія EasyJet представила революційну модель кросівок, які оснащені вбудованим навігатором, повідомляє The Telegraph.

В підошву кросівок вбудовані вібраційні датчики, оснащені технологією Bluetooth. Датчики з'єднуються зі спеціальним GPS-додатком на смартфоні і з допомогою вібраційних коливань вказують своєму «хазяїну», куди йому треба йти.

Якщо необхідно повернути наліво, буде вібрувати ліва кросівка, якщо необхідно повернути праворуч – права. Додаток поки доступний тільки для користувачів iPhone, але розробники розраховують зробити його і для Android-смартфонів. Додаток також оснащений функціями «не правильний поворот» і «перерахунок маршруту».

Прототип «розумних кросівок» був протестований на вулицях Барселони. Добровольці змогли успішно потрапити в необхідні частини міста, не використовуючи при цьому карту.

Представники авіакомпанії заявляють, що їх розробка універсальна і може бути використана практично в будь-якому типі взуття. «Ми вважаємо, що цей інноваційний продукт може бути дійсно корисним в реальному світі. Ми будемо продовжувати працювати над ним, щоб зробити це реальністю», - відзначили в компанії.

Кросівки ще знаходяться на стадії розробки і досі невідомо, коли вони надійдуть у продаж, а також, скільки вони будуть коштувати. Повідомляється, що авіакомпанія сподівається завершити роботу якомога швидше з тим, щоб почати продаж «розумного взуття» на борту літаків.

19.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *