Українець побудував паркан із сотень одиниць боєприпасів

У місті Мелітополь Запорізької області місцевий житель побудував паркан із застарілих боєприпасів, повідомила прес-служба Головного управління Державної служби України щодо надзвичайної ситуації (ДСНС) в Запорізькій області.

Повідомлення про небезпечний об'єкт в приватному дворі по вул. Кизлярській надійшло на номер "101" 26 травня. Прибулі на місце рятувальники обстежили його і подали заявку на розмінування. Сьогодні на місці працює група саперів, яка проводить демонтаж паркану.

"На даний момент виявлено близько 100 вибухонебезпечних предметів, які могли створювати часткову загрозу і несанкціоновано спрацювати у випадку несподіваного пошкодження або удару", – зазначили в ДСНС.

Місцеве видання "Твоє місто" повідомляє, що паркан побудував Андрій Гнєздилов, для цього він використовував снаряди часів Другої світової війни і знайдені після вибуху складів боєприпасів у Новобогданівці.

Прибули із Запоріжжя рятувальники приступили до демонтажу паркану, оскільки виявили в ньому боєприпаси, "в яких не вигоріло паливо, збереглися капсулі".

"Шкода, звичайно. Вісім років все це збирав. Але якщо вважають небезпечним, мають право забрати", – сказав виданню "Місцеві новини" Гнєздилов. 
За даним фактом проводиться розслідування.

30.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *