Експертиза з'ясувала нові обставини смерті Пушкіна

Експерти підтвердили справжність одного з головних експонатів Всеросійського музею О. С. Пушкіна — дивана, на якому, як передбачалося раніше, і помер поет, який отримав під час дуелі смертельне поранення. Про це журналістам повідомив директор музею Сергій Некрасов, передає «Інтерфакс».

За його словами, вважалося, коли пораненого Пушкіна поклали на диван, його жилет був забруднений кров'ю. Судово-медичний експерт Юрій Молін зміг зібрати з дивана проби, але зробити це вдалося тільки з 27-ї спроби. Працівники музею також дозволили взяти на дослідження шматок нитки з одягу, що залишився на старовинних меблів через 179 років.

«Проби збіглися, і виявилося доведеним, що на дивані дійсно сліди пушкінської крові», — зазначив Некрасов. Він додав, що це серйозне підтвердження недоведеною раніше інформації. «Це той самий диван, на якому Пушкін помер, тепер цьому є точне документальне медичне підтвердження висококваліфікованого фахівця», — підкреслив він.

Диван, на якому провів свої останні години Пушкін, привезений в Санкт-Петербург з маєтки по сусідству з селом Михайлівка. Він був встановлений в кабінеті поета в 1937 році.

Дуель між Олександром Пушкіним і Жоржем Шарлем Дантесом відбулася 27 січня 1837 року на околиці Санкт-Петербурга в районі Чорної річки. В результаті дуелі Пушкін був смертельно поранений і через два дні помер у будинку №12 на вулиці Мойка.

 

03.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *