Знамениту роботу Пабло Пікассо представлять на аукціоні Sotheby

Картина з підвищеною психологічної інтенсивністю Пабло Пікассо під назвою «Femme au béret et la robe quadrillée» (Marie-Thérèse Walter) стане кульмінацію в бурхливий і високовитратний рік. Великий шедевр його кар'єри Герніка був створений в 1937 році, і в останній місяць цього знаменного року він написав цей яскравий, гострий і інтенсивний образ своєї золотої музи Марі-Терези Вальтер. Саме ця робота буде запропонована в перший раз як зоряна партія Sotheby's Impressionist & Modern Art Evening Sale в Лондоні 28 лютого 2018 року. Жінки у житті Пікассо були опорою його творчості, безсумнівно важливими для його творчих і інтелектуальних процесів. Femme au béret et a la robe quadrillée (Marie-Thérèse Walter) показує, як еволюціонують відносини художника з його музою Марі-Терезою Уолтером.

пикассо

Дійсно, робота використовувалася як засіб для вивчення його почуттів до двох жінок. Існує свідоме розмиття двох стилів, на що надихнули майстра дві музи, що досягають своєї вершини в силуеті «іншого», який з'являється через головного суб'єкта. Незалежно від того, чи представляє він Маар або дійсно автопортрет, мається на увазі подвійність і конфлікт.

Зображення Марі-Терези дозріло з хтивого і сонного, пасивного навіювання жінці, яка народила дитину Пікассо. Портрет говорить про те, що вона мала центральне значення для художника.

17.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *