Знамениту "Імперію світла" Рене Магрітта представлять на аукціоні Christie’s

Арт-ринок готується до грандіозних "торгів століття", які Christie’s проведе весною 2018 року. Представлять  більше 2000 предметів з особистої колекції Девіда та Пеггі Рокфеллерів. Але ще цієї осені аукціонний дім на вечірній розпродаж творів імпресіоністів та модерністів 13 листопада буде виставлена легендарна "Імперія світла" Рене Магрітта, яка до певного часу належала сім'ї знаменитих магнатів.

В той же вечір повинні продати картини Едуарда Вюйра та Анрі Матісса з збірника професора Вільяма Келлі Сімсона. який був пов'язаний з Рокфеллером родинними зв'язками.

"Імперія світла", яка була оцінена в 14 — 18 млн доларів, представляє собою особливий інтерес для колекціонерів. Цей парадоксальний образ нічної вулиці, написаний Рене Магріттом в 1949 році. Картина стала першим полотном знакової серії, як художник розвивав протягом наступних 15 років.

рене магрытт

У 1950 році картину купив Нельсон Рокфеллер, президент Національного банку Чейза, який займав аналогічні посади в Музеї сучасного мистецтва в Нью-йорку.

Разом з "Імперією світла" 13 листопада на подіумі Christie’s з'явиться чудова картина "Місія та Валлотон у Вільневі" авторства Едуарда Вюйара, яка має попередню оцінку 7 — 10 млн доларів. На ній зображена Місія Натансон, багатолітня муза художника та об'єкт його нерозділеної пристрасті  в кінці XIX століття.

Іншою "родзинкою" торгів стане полотно "Натюрморт з гіпсовим торсом та букетом квітів" Анрі Матіса. Естимейт твору коливається від 1,5 до 2,5 млн доларів.

Ukraine Art News рекомендує:

ЛУВР ОПИНИВСЯ У ЦЕНТРІ СКАНДАЛУ ЧЕРЕЗ СКУЛЬПТУРУ СЕКСУАЛЬНОГО ХАРАКТЕРУ

МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ АУДІОМИСТЕЦТВА "ТЕТРАМАТИКА" СТАРТУЄ У ЛЬВОВІ

 

04.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *