Полотна провідних вікторіанських художників та майстрів імпресіонізму представлять на аукціоні Sotheby

Аукціонний дім Sotheby's уже не вперше із задоволенням пропонує  колекцію олійного живопису , акварелей та малюнків провідних вікторіанських, прерафаелітських та британських художників-імпресіоністів дев'ятнадцятого та початку двадцятого століть. На торгах представлять прекрасну картину Джона Роддама Спенсера Стенхоупа "Пенелопа", в якій зображена вірна дружина царя Одіссея (Улісс) з "Одіссеї" Гомера. Аукціон включає включають роботи інших відомих художників Прерафаеліту та Класичного Відродження Джона Вільяма Гоудара, сера Едварда Коулі Борн-Джонса та Джона Вільяма Уотерхауса, а також фотографії Фредеріка Гудала, Джона Аткінсона Грімшоу, Джозефа Саутхолла та Едварда Сіхо.

Картина "Пенелопа" Джона Роддама Спенсера Стенхоупа зображує королеву Ітаки і вірну дружину короля Одіссея (Уліса) "Одіссеї" Гомера, яка сидить в яблуневому саду та тче на своєму ткацькому верстаті. Під час десятилітньої відсутності чоловіка, що брав участь у троянських війнах, Пенелопа опинилася під наглядом женихів, які  боряться за її любов і наполягають, що Одіссей загинув. Відмовляючись вірити в те, що вона стала вдовою або покинута, Пенелопа намагалася  утримувати їх на відстані аж до повернення чоловіка. Естимейт полотна сягає  400,000 — 600,000 GBP.

сотбис пенелопа

Робота "An Autumnal Scene at Dusk near Leeds"  характерна для творчості Грімшоу в 1880-х роках, коли він малював багато приміських сценок навколо Лідса, завуальованих осінним світлом. Це дослідження атмосферних світлових ефектів у ландшафті. На початку 1880-х років після того, як один друг закріпив борг за ним у 1879 році, Гримшоу зіткнувся з фінансовими труднощами. У зв'язку з наявністю великої сім'ї, про яку потрібно піклуватися, Грімшоу збільшив свій творчий потенціал до приблизно п'ятдесяти картин на рік. Ця картина  є унікальною агрегацією компонентів передмістя Лідса: будинки Єлизавети і Якова, крива стежка та ворота в кам'яній стіні, кожен з розписом з чудово індивідуальним заходом сонця або сходом сонця. Естимейт картини - 120,000 — 180,000 GBP.

сотбис гримшоу

12.12.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *