Лот за 1$: у Києві пройде антикризовий аукціон мистецтва

Пересічні французи дуже люблять проводити вільний час на marché aux puces (блошиний ринок) або відвідувати аукціонні зали Drouot, де за невеличкі гроші можна придбати автентичну, стильну, гарну річ з історією і потім за келихом вина вихвалятися перед друзями. Американці на каналі Discovery демонструють «Битву контейнерів» (Container Wars), де авантюристи відшукують артефакти в контейнерах, які не мають власників протягом тривалого часу.

Ці предмети: картини, малюнки, книги, предмети побуту минулих поколінь, - виставляють на аукціони зі стартом 1$. Деякі з них досягають тризначних результатів, а деякі і п’ятизначних. Проте, захоплюючим є процес дослідження предметів, їхньої історії і контексту, з яким вони пов’язані. В умовах, коли ринок творів мистецтва в Україні фактично не функціонує, неможливо встановити справедливу ціну на предмети мистецтва. Немає результатів публічних продажів, і ринок знову повертається в стан, здебільшого, кулуарних угод. Аналізуючи негативну динаміку останніх трьох років, організатори аукціону вважають, що варто припинити спиратися на ціни до 2013 року. Вони  і самі багато купували в той час, і прикро усвідомлювати, що тепер деякі картини неможливо реалізувати і в 5 разів дешевше.

аукион корнес

Саме тому  аукціонний дім «Корнерс» пропонує  революційне рішення – сформувати нові, адекватні сьогоденню ціни, «з нуля». Заохотити всіх бажаючих спробувати себе на аукціонних торгах, які раніше мали ознаки елітарності. Організаторам аукціону надзвичайно цікаво, чи відчутно розшириться аудиторія, якщо твори мистецтва будуть абсолютно доступними.

Серед запропонованих лотів твори українського та західноєвропейського живопису та графіки, скульптура. 

аукцион корнес 3

Антикризовий аукціон «Корнерс», де кожен зі 164 лотів має стартову ціну 1$, відбудеться 10 жовтня о 19.00 в Арт Холі Д12. 

Передаукціонна виставка, де наживо можна познайомитися з лотами аукціона, триватиме з 5 по 10 жовтня за адресою вулиця Десятинна,12. Вхід на виставку вільний.

Ukraine Art News рекоменудує:

НЕСТРИМНІСТЬ ДИКИХ МУСТАНГІВ НА ПОЛОТНАХ ДЖУДІ ЛАРСОН ПІДКОРЮЄ СВОЄЮ ЕНЕРГЕТИКОЮ

НЕОРДИНАРНЫЕ АКВАРЕЛИ АВСТРАЛИЙСКОГО ХУДОЖНИКА ДЭВИДА ТЭЙЛОРА

 

 

03.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *