Колекція Рокфеллерів "влаштує фурор" на весняних торгах Christie`s

Всесвітньо відомий аукціонний будинок Christie's опублікував остаточні деталі одного з найбільш очікуваних подій весняного сезону в арт-світі - розпродажі чудової колекції Пеггі й Девіда Рокфеллерів. У першій декаді травня 2018 року на торги буде виставлено понад півтори тисячі лотів, включаючи картини великих майстрів, а також предмети меблів і коштовності. Очікується, що всі збори принесуть понад півмільярда доларів. "Під час передпродажних виставок глядачі зможуть побачити значну частину скарбів, які колекціонери зібрали за життя. Серед них - рідкісні роботи американських художників Джорджії О'Кіф, Едварда Хоппера і Віллема де Кунінга поряд з шедеврами одного з основоположників кубізму Хуана Гріса, а також Жоржа Сера, Поля Сіньяка, П'єра Боннара і П'єра Огюста Ренуара", - поділилися співробітники аукціону. 



Крім того, в Лос-Анджелесі Christie's представив ексклюзивне масштабне полотно «Суперники», яке Дієго Рівера написав в 1931 році під час морської подорожі в Нью-Йорк з Фрідою Кало. Попередня оцінка картини становить 5-7 млн ​​доларів. Топ-лотами торгів стануть такі знакові картини, як «Латаття в цвіту» Клода Моне, «Хвиля» Поля Гогена, «Що лежить одаліска з магноліями» Анрі Матісса і «Дівчинка з квітковим кошиком», що відноситься до рожевого періоду Пабло Пікассо.



Всі виручені гроші, згідно із заповітом Рокфеллерів, будуть спрямовані організаціям та інститутам, які меценати підтримували протягом життя, включаючи музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

19.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *